19 Ağustos 2010 Perşembe

çelik yapılar

çelik yapılar ile alakalı bilgileri sistemizde bulabilir, çelik yapılar konusuna yapılmış olan yorum ve yazıları görebilirsiniz.

Yapısal Çelik Derneği Başkanı Tevfik Seno Arda, Türkiye’deki depremlerde kayıp sayısının fazla oluşunu zemin özelliklerini dikkate almadan aynı yapı türünün her yerde aynen uygulanmasına

Yapısal Çelik Derneği Başkanı Tevfik Seno Arda, Türkiye’deki depremlerde kayıp sayısının fazla oluşunu zemin özelliklerini dikkate almadan aynı yapı türünün her yerde aynen uygulanmasına bağladı. Türkiye’nin farklı bölgelerinde farklı özelliklerde yapılar inşa ederek depreme tedbir alınabileceğine işaret eden Arda, “Türkiye’de kullanılan yapı malzemesi genelde betonarmedir. Doğru yapılan ve yerinde döküm betonarme bir yapı büyük açıklıklı veya çok yüksek değilse depremde genelde iyi bir dayanım gösterir” dedi. Yurdumuzda büyük endüstriyel kuruluşlar dışında kullanılmayan çelik iskeletlerin sünek olması nedeniyle depremlerde esneklik gösterdiği ve kayıpları önlediğini kaydeden Arda, “Deprem bölgelerimizde çelik iskeletli veya çelik-beton karma yapıları doğru projelendirerek can ve mal kaybını önlememiz gerekir” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder