21 Ağustos 2010 Cumartesi

çimento fiyat

çimento fiyat ile alakali görüslerin , açiklamalarin yer ettigi bölümümüze bakabilirsiniz. Ayrica çimento fiyat nasil bir seydir gibi sorulanlarin yanitlarini da bulabilirsiniz.

Dünyanın en büyük çimento üreticilerinden Fransız Lafarge, üretimini dünyanın dışına taşımaya hazırlanıyor. Lafarge Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bertrand Collomb, ayda çimento üretmek için araştırma yaptıklarını açıkladı.


Paris'deki Batimat'97 Fuarı sırasında yapılan Lafarge Yatırımcı Danışma Kurulu'nun bu yılki toplantısında Başkan Collomb, yatırımcıların yönelttiği tüm sorulara tek tek cevap verdi. Collomb, toplantıda, Lafarge Grubu'nun ‘‘Ay Betonu’’ projesine de değindi. Ay'daki koşullara uygun özel bir çimento üreterek inşaat yapmayı düşündüklerini söyleyen Collomb laboratuar kurulması halinde yapılabilecek ‘‘Ay Betonu’’ projesinin gelişiminin zaman alacağını söylemekle yetindi.


TÜRKİYE ÖNEMLİ


Bertrand Collomb, ‘‘Türkiye, bizim için çok önemli bir pazar ve zaman içinde liderliği yakalayabiliriz’’ dedi. Collomb, Batimat'97 Fuarı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile ilgili değerlendirme yaparken, ‘‘Türkiye'ye 1989 yılında Aslan Çimento'yu satın alarak girdik. Bu pazarda henüz istediklerimizi elde ettiğimiz söylenemez. Keskin rekabetin olduğu zor bir pazar. Türkiye'de özellikle 1994 krizinden sonra çimento sektörü çok büyük darbe yedi. Yeni yeni toparlanmaya başladı. Bugünlerde çok etkin olmamamız, Türkiye'de lider olamayacağımız anlamına gelmez’’ dedi.


AVRUPA DOYDU


Avrupa'da inşaat sektörünün doyma noktasına geldiğini kaydeden Collomb, şunları söyledi: ‘‘Kıta Avrupası'nda inşaat azaldığı için daha çok restorasyon ve yenileme işlerine yöneliyoruz. Kuzey Amerika için de benzeri bir durum söz konusu. Fakat inşaat durma noktasına geldiği için Fransa dahil bu ülkelerden çıkmamız söz konusu değil. Fakat alçıya dayalı inşaat ve restorasyonlara yöneliyoruz. ABD'de alçı üzerine uzmanlaşmış bir fabrika satın aldık. İngiltere'de yapı malzemeleri pazarının lideri durumunda olan Redland PLC firmasını satın almak için teklif verdik. İspanya'da halen faaliyetteyiz. Hızlı yapılaşma nedeniyle, gelişmekte olan ülkelere daha fazla zaman ayırmaya başladığımız söylenebilir. Polonya'da lider konumuna geldik. Romanya'da yeni bir fabrika satın aldık.’’


Lafarge'ın Türkiye, Fas ve ABD'nin de içinde bulunduğu grubundan sorumlu başkan yardımcısı Micheal Rose da, Türkiye'de hızla gelişen faaliyetlerinin henüz kârlı bir noktaya gelmediğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder