15 Ağustos 2010 Pazar

beton çeşitleri

beton çeşitleri konusundaki açıklamalar , beton çeşitleri meselesini içeren bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.

Self Leveling, beton zeminin içine nüfus ederek zeminle beraber çalışan, 1-3 milimetre kalınlığında yüzeyindeki lak sayesinde kaymayan, istenilen Rall renkleri ile hazırlanabilen, 3 kompenantlı, fiziksel ve kimyasal tüm etkilere dayanımlı, tozumayan, yağ ve asitlerden etkilenmeyen, anti bakteriyel, istenildiğinde anti statik özelliğe sahip bir zemin kaplaması haline geliyor. Ürün, ağır trafiğe maruz kalan yüzeylerde kullanılabilen, kolay temizlenebilen, maliyeti düşük bir Epoxy yüzey kaplaması…

Özellikleri
# Kimyasal maddelere karşı dayanıklı.
# Aşınma direnci yüksek.
# Uygulanan ortamda hijyen sağlar.
# Renklendirme çeşitleri Rall standart kataloğuyla.
# Kolay temizlenebilir.


Uygulama/yüzey hazırlığı
Uygulama yapılacak yüzeyler, öncelikle gerekli tamiratların yapılmasının ardından grid-freze ve taşlama makineleriyle pürüzlendirilir. Bu tip mekanik pürüzlendirme yapılmayan yüzeylerde, asit yıkama metodu uygulanır.

Yüzey ve beton için bağıl nem ölçülür. Bağıl nem yüzey için maksimum yüzde 60, beton için maksimum yüzde 5; zemin kaplamasının uygulanması esnasındaki ortam sıcaklığı ise minimum 10 Derece olmalıdır.

Bu değerlerin sağlanmadığı koşullarda Epoxy sistemi reaksiyon süresi, yapışma performans değerleri istenen seviyelere ulaşması ortam koşullarına göre değişim gösterir. Uygulama yapılacak yüzeylerde önceden yapılmış kaplama, boya, vb. uygulamalar mevcut ise betona ulaşana kadar yüzey temizlenmiş olmalıdır.
kaynak:evdose.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder