14 Ağustos 2010 Cumartesi

mantolama

Havaların da düzelmesiyle birlikte dış cephe dekorasyonu, fiyatları, uygulamaları başladı. Daha çok mantolama gibi işlemlere ağırlık verildiği bu dönemde, aslında izolasyon amaçlı yapılan bu uygulamalarda dekora da önem gösterilmiyor değil. Birbirinden güzel dekoratif dış cephe örneklerini değişik mantolama ve siding firmalarının kataloglarında görüyoruz.

Dış cephe dekoruna önceki incelemelerimizde de yer vermiştik. Yalnız bu uygulamalarda daha çok kullanılan malzeme bağlı olarak bu özelliklerin değiştiğini söyleyebiliriz. Siding dediğimizde aklımıza gelen kaplama, mantolama türüyle; konutlarda yapılan köpük tarzı malzeme ile sağlanan mantolama arasında ciddi farklar olabiliyor. Hem uygulama açısından, hem sağladığı izolasyon açısından hem de fiyatlar açısında büyük farklar doğabiliyor.

Bu nedenlerden dolayı dış cephe dekorasyonu ile ilgili araştırma yaparken bu tarz etmenleri göz önüne almada fayda var. Değişik firmaların talep ettiği mantolama ve dış cephe uygulamaları fiyat listelerine de göz atmakta yarar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder